gAffelGården | Gaffelgränd 16 | 27142 Ystad| Sweden | Tel: +46 411 211 211 info@gaffelgarden.com

Gaffelgården

Ett stenkast från stadens mitt, från shopping, från restauranger, från tåg, färjor och bussar, där hittar ni Gaffelgården. en gammal stadsgård som fanns med redan på Ystads äldsta kartor. Gaffelgården består av tre huskroppar; ett gathus som vetter åt Gaffelgränd, ett gammalt stall - där man en gång hade både kor och hästar enligt ett gammalt försäkringsbrev - och en lada som bl,a, inrymmer vår gästvåning som vi presenterar här nedan. Obserera att vi bara har EN gästvåning. Det innebär att ni som våra gäster huserar ensamma i ladan.

Bottenvåning: Pentry

När man går in genom dörren till Gästvåningen så kommer man rakt in i pentryt. Här finns kylskåp, mikrovågsugn kaffebryggare, tekokare samt bord och stolar. Här finns också las, porslin, bestick etc. förden som vill fixa nåfgot enkelt att äta (hämtmat är att föredra eftersom pentryt inte är lämpligt för avancerad matlagning.

Bottenvåningen: Uteplats

Från pantryt kan man gårakt ut i trädgården där vi arrangerat en uteplats ed bord och stolar. Uteplatsen ligger i västerläge och är speciellt omtyckt under sommarens soliga dagar. Observera att den uteplats som utnyttjas av våra gäster, är uteplatsen på trädgårdssidan. Själv utnyttjar vi uteplatsen på kullerstensgården

En ttrappa upp: Allrum och badrum/WC

Från pentryt går ni upp en våning och hamnar då i allrummet med soffa, fåtölj och TV. Här finns också ingången till dusch och WC. I allrummet kan en extrabädd placeras om ni är fler än 2 som ska övernatta

En trappa upp: Sovrum

På andra våningen finns dessutom ett separat sovrum med dubbelsäng. Under sommarens hetaste dagar är det en fröjd att vistas i sovrumet, som vetter mot norr och därför är husets svalaste rum I sovrummet finns också plats för en medhavd barnsäng ( till barn under 5 år)
Gaffelgarden
Ystads mysigaste guesthouse